Regnbåge med skogssvamp (För 4 pers)
Till denna rätt används de svampar du
hittar i skogens delikatessbutik. |
4 regnbågar Till smörsåsen 1 lagerblad Fina exemplar av: fäsk salvia |
Tillredning:
1 |
Öppna och rensa fisken från buksidan.
Lägg fisken med ryggen uppåt på en flat sten och tryck till hårt (inte på
huvudet) så att den plattas ut. Vänd fisken och skär av ryggbenet. Salt lätt.
|
2 |
Panera lätt med mjöl och stek på båda
sidor i panna med lite av smöret. |
3 |
Rensa svampen. Låt de små vara hela
och skär de stora i dekorativa bitar. Fräs svampen i smör några minuter. |
4 |
Gör såsen genom att koka ner
lagerblad, vatten och vitpepparkorn till hälften. Sila bort kryddorna och
tillsätt grädden. Reducera till hälften. Vispa ner smöret lite i taget. |
Servering: Lägg svampen över de utplattade
fiskarna och slå smörsåsen över. Dekorera med fäsk salvia. |